fredag 23. januar 2015

Pasta deig oppskrift (ravioli)

250 g Durumkveite eller vanleg kveitemjøl.
1 stort egg
3/4 dl vatn
1 ts salt

-Sikt mjølet om det ikkje er ferdig sikta.
-Knekk egget og pisk det lett saman med vatnet.
-Bland mjøl og salt. Ha det piska egget i mjølblandinga, 
og elt ei god stund til du får ei pasta deig som er 
smidig, med konsistens som din eigen øyreflipp.
-La pasta deiga kvile i 30 min.
-Del deiga i åtte emne, og rull kvart emne til små 
kuler. kjevl ut kvar kule på mjølete arbeidsbenk,
slik at du får åtte tynne pasta flak.
-Om du har pasta maskin kan du køyre kvart pasta
flak gjøna den. Det gjeld å få så tynne pasta
flak som muleg.

 

Eg har pasta maskin, men den er smalare enn forma mi.
Derfor valte eg å kjevle ut for hand. Dei tynnaste pasta
platene hadde lett for å henge fast i forma.  Iallefall 
når eg hadde litt flytande fyll i.

1 kommentar :

  1. Hei Anne Marie!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

    myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    myTaste.no

    SvarSlett